luni, 28 ianuarie 2013

Gandim mult dar nu ceea ce trebuie...

Acum vorbesc cu tine, persoana care stai in fata ecranului, tu care incepi sa citesti acest post plin de adevar sau minciuna. Dar daca tot ce urmeaza e un pur adevar sau o minciuna nevinovata ramane la alegerea TA.
~Te-ai gandit vreodata la iubire ca la o necesitate nu ca la un simplu sentiment? Ai incercat macar o data sa iti imaginezi cum ar fi viata ta daca nu ai oferii si primii iubirea ce inima ta o detine? Poate ca nu te-ai gandit niciodata la asta, dar acum sigur o faci. Si poate iti imaginezi cum ar fii daca parintii tai nu ti-ar fii alaturi si nu te-ar iubi, cum ar fi daca nu ar exista macar o persoana careia sa ii impartasesti iubirea ta. Acum gandeste-te ca multi nu au parte de iubirea ce o primesti tu, ei nu au familia pe care o ai tu si poate nu stiu ce e aceea o familie sau iubire. Tu, poti schimba ceva, poti obtine iubirea oricui doar luptand pentru ea. Daca te astepti ca ea sa apara fara ca tu sa lupti te inseli. Fi sigur ca daca nu ar exista iubire nu ai exista nici tu. Iubirea a existat candva in cantitati mari, dar usor, usor ea se pierde si isi pierde din intensitatea ce o avea odata. Iubirea e o necesitate pentru ca fara ea nu am putea trai, exista sau supravietui.
~ Ai pretuit vreodata fiecare clipa asa cum trebuia? Te-ai gandit macar odata ca poate maine dimineata viata alege sa iti dea o palma dureroasa si sa nu te lase sa te mai trezesti si sa-ti continui rutina zilnica? Poate nici la asta nu te-ai gandit. Defapt noi ca oameni nu ne gandim la multe lucruri importante pana nu ne lovesc pe noi sau pe persoanele apropiate noua. Nici tu, poate nici eu si multi altii nu stim sa apreciem viata si tot ce ne ofera aceasta. 
Tu chiar ai impresia ca totul ti se cuvine? Chiar crezi ca le pasa tuturor de suferinta ta fie ca e ea banala sau e intr-adevar reala? Ei bine multora nu le pasa, unora ar trebui sa le pese dar sunt prea ocupati sa ii intereseze de tine si de sentimentele tale, iar cei carora le pasa cu adevarat sunt prea putini si sunt acele persoane la care nu te-ai fi asteptat niciodata sa le pese. Invata macar acum sa apreciezi viata si fiecare clipa ce ti-o ofera aceasta pentru ca poate fi ultima.
~Uneori ajungi sa dai totul pentru prieteni si ei sa te lase balta mai apoi. Rare si putine sunt acele persoane ce le poti numi intr-adevar prieteni. Prietenii sunt acele persoane care atunci cand ai mai mare nevoie sunt alaturi de tine fara a-ti reprosa mai tarziu ca te-au ajutat. Sunt cele mai bune si frumoase fiinte din punct de vedere sufletesc. Adevaratii prieteni nu te vor trada niciodata, nu vor alege niciodata sa te de-a la schimb pentru implinirea unui vis propriu, vor fi mereu langa tine chiar daca mii de kilometri va despart. Dar pana vei gasi acesti prieteni nu te lasa indus in eroare de catre cei ce vor sa foloseasca.
~Ai stiut vreodata sa apreciezi lucrurile si momentele frumoase atunci cand s-au intamplat? Mai mult ca sigur ai stiut sa te bucuri cu adevarat de ele dupa ce au trecut, dupa ce au devenit o amintire frumoasa imprimata in sunfletul si mintea ta. Si te mai miri de ce lumea din jurul tau e asa de rea. E rea pentru ca nu stie sa aprecieze clipele frumoase atunci cand se petrec si le apreciaza abea dupa ce acestea sunt urmate de ceva dureros.
Fiecare lucru se intampla cu un motiv, fiecare zambet e urmat de o lacrima, fiecare iubire e urmata de ura, fiecare gand e urmat de cuvinte iar fiecare cuvant e urmat de tacere. Fiecare om gandeste prea mult la lucruri inutile in loc sa se gandeasca la ceea ce merita cu adevarat gandire. Dovada ca ne gandim mereu la ce trebuie este ca 90% din cei ce au citit asta nu s-au gandit niciodata la lucrurile insiruite mai sus, iar reustul de 10% stiu cu adevarat sa aprecieze viata,iubirea, familia si prietenia. <3
P.S.: Este creatie proprie!;;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu